Salı, Mayıs 23, 2006

God gave rock n' roll to you ...KISS

paul stanley ,gene simmons ,peter criss ve paul ace frehley ile ilk kadrosunun olustugu KISS sahne showlari ile 80 lerde buyuk un yapmisti.Gene Simmons in uzun dili,tum KISS elemanlarinin acip makyajli halleri,sahnedeki showlari anne ve babalari aman cocugum uzak dursun psikolojisine itmistir.O zamanlar revacta olan Ozzy Osbourne nin unutulmaz ve dillere destan olan sahnede civili ayakkabilarla civciv ezme showundan sonra aslinda KISS cok masumdu.Uzun zaman insanlar bunun bir sahne showu oldugunu algilayamadi.

Ilk basta KISS i ele alma nedenim su gunlerde Eurovision denen zirvalikta Lordi adli Finlandiya li heavy-metal grubunun Eurovision cu salaklara bir balyoz gibi kafasina vurarak gercekleri gun yuzune cikarmasidir.Neydi bu gercekler,insanlara artik bu zirvaliktan gina geldi.Yanlis hatirlamiyorsam gecen seneki Eurovisionda da bir rock grubu vardi.Ama bu sefer gercekten insanlar bu yarismadan biktiklarini cok da iyi olmayan (KISS i ornek aldiklarini soyluyorlar ama bana cok iyi gorunmedi) bu gruba oy yagdirdilar.Sarki,melodi ve kostum secimleri iyi degildi.Bana iyi gelmedi cunku senelerdir rock dinliyorum.Tarzlari 90 larda Mtv de arada bir yayinlanan amator amerikali heavy-metal gruplarin performasindan fazla degildi.

Lordi konusunu fazla uzatmaya gerek yok.Denk geldi zaten o aksam nisankor yaratik HikiO nun Aurora ile nisangah toreninin yemegi vardi .Evde olsaydim bile seyretmezdim.

Bu blogda su an yaslari 30 a dayanmis 75-80 lilerin postlari ve yorumlarini bekliyorum.O zamanlar revacta olan hair-rock temsilcilerini gunisigina cikarmak ,su an neler yaptiklarini ogrenmek ,varsa yeni calismalarini birbirimize haber vermek hos olacaktir.

eksi sozlukten :
grubun logosundaki sslerin alman sslerinin armasina benzedigi iddia edilen (iddia kendileri tarafindan yalanlandi) grup.. ayrica grubun 3 tane musevi elemani olmu$tur zaman icerisinde. kurulduklari gunden 8-9 sene icerisinde butun roportajlarinda, gosterilerinda, resimlerinde makyajli olarak ciktilar taa ki 1983'de mtvye makyajsiz cikana kadar. ayrica kostumlerini bir show'dan fazla giymiyolardi, ancak bunun nedeni sicaktan bok gibi kokmaya ba$layan deri kostumlerin temizlenme masrafinin kostumun kendisinden daha pahali olmasindandi. ayrica grup elemanlari hakkinda ba$ka bir soylenti de gene simmons'un da 3000 farkli kadinla ...... yonundedir. bir de grup elemanlarinin minik oyuncak bebekleri yapilmi$tir.

2 yorum:

eren dedi ki...

Bekliyoz 4 gözlen.

eren dedi ki...

Haydi hayırlı olsun. İletilerine başlık da at istersen. Sağ taraftaki son iletiler kısmında neyin ne olduğu daha iyi anlaşılır. Link verme ve resim koyma konularında bilahare bir hızlandırılmış kurs yaparız istersen.